Ostfylld kyckling i tomatsås med krossad potatis

Du behöver 4 st kycklingfiléer salt och peppar 125 g mozzarella 1 dl vetemjöl 2 st ägg 1 dl ströbröd 2 msk smör 4 dl...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 4 dl tomatsås
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk hackad basilika

Krossad potatis:

800 g delikatesspotatis kokt
50 g smör
1 st vitlöksklyfta
0.5 st röd chilipeppar
1 dl riven parmesanost

Servera med:

sallad

Ugn: 175°/250°

Gör så här

1

Skär en djup ficka i varje filé och krydda med salt och peppar. Fördela riven mozzarella i fickorna. Tryck ihop filéerna.

2

Vänd filéerna först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek kycklingen runt om tills den fått fin färg i stekpanna med smör.

3

Blanda två tredjedelar av tomatsåsen, grädde och fond och häll i en ugnsform. Lägg på kycklingen och häll på resten av såsen och strö över parmesanost och basilika. Tillaga kycklingen i ugnen på 175°, ca 30 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad. Låt kycklingen vila under folie under tiden potatisen tillagas.

4

Krossad potatis: Lägg de kokta potatisarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem med en gaffel så de krossas. Rör ihop rumsvarmt smör, riven vitlök och hackad chili och klicka över potatisen. Strö över parmesanost. Gratinera högt upp i ugnen tills de fått fin färg på 250°, ca 10 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top