Du behöver
- 25 g jäst
- 3 dl vatten
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 2 tsk honung
- 2 msk hackad färsk rosmarin
- 2 dl ost riven lagrad
- 2 dl rågmjöl fint
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 dl pumpakärnor
Topping:
pumpakärnor
flingsalt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung, rosmarin, ost och rågmjöl. Arbeta in ve-temjölet, lite i taget, till en smidig deg. Tillsätt pumpakärnorna mot slutet. Låt jäsa under duk, ca 40 minuter.
2
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela degen i 6 bitar. Forma bitarna till runda bullar. Lägg bullarna i blötlagda krukor med bakplåtspapper, eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk, ca 30 minuter.
3
Pensla bröden med vatten och strö på pumpakärnor och flingsalt. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.