Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 1 bitar rotselleri 200 g
- 4 st potatis fasta
- olivolja till stekning
- 400 g passerade tomater
- 2.5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk oregano torkad
- 1 st burk kikärtor 400 g
- flingsalt, nymald peppar
Gremolata:
1 st citron rivet skal
2 st vitlöksklyftor hackade
1 dl bladpersilja hackad
Servera med:
pasta
Gör så här
1
Hacka lök och vitlök. Ansa rotfrukter och potatis och skär i mindre bitar.
2
Fräs lök och vitlök i en gryta med olja utan att det får färg. Låt morötter, palsternacka och rotselleri fräsa med en stund.
3
Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning, tomatpuré och oregano och koka på svag värme under lock tills allt är mjukt, ca 30 minuter. Lägg i potatisen efter ungefär 10 minuter. Späd eventuellt med lite vatten under kokningen.
4
Skölj kikärtorna och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
5
Gremolata: Blanda citron, vitlök och persilja och strö över grytan.