Osso buco på rotfrukter och kikärter

Italiensk klassiker som i originalet lagas av kalvlägg. Men så här till vardags känns en vegetarisk variant helt rätt.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 bitar rotselleri 200 g
  • 4 st potatis fasta
  • olivolja till stekning
  • 400 g passerade tomater
  • 2.5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk oregano torkad
  • 1 st burk kikärtor 400 g
  • flingsalt, nymald peppar

Gremolata:

1 st citron rivet skal
2 st vitlöksklyftor hackade
1 dl bladpersilja hackad

Servera med:

pasta

Gör så här

1
Hacka lök och vitlök. Ansa rotfrukter och potatis och skär i mindre bitar.

2
Fräs lök och vitlök i en gryta med olja utan att det får färg. Låt morötter, palsternacka och rotselleri fräsa med en stund.

3
Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning, tomatpuré och oregano och koka på svag värme under lock tills allt är mjukt, ca 30 minuter. Lägg i potatisen efter ungefär 10 minuter. Späd eventuellt med lite vatten under kokningen.

4
Skölj kikärtorna och blanda i. Smaka av med salt och peppar.

5
Gremolata: Blanda citron, vitlök och persilja och strö över grytan.

Scroll to Top