Du behöver
- 1 kg grytbitar av kalv
- 0.5 dl vetemjöl
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 2 burk burk hela tomater à 400 g
- 2 dl vitt vin
- 3 msk kalvfond
- 1 tsk basilika
- 1 tsk timjan
- 2 st lagerblad
- 2 st kvistar rosmarin
- 2 msk tomatpuré
- 10 st steklök
- 3 st morötter
- 100 g rotselleri
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 dl hackad persilja
Gremolata:
1 dl bladpersilja hackad
1 st citron rivet skal
1 st vitlöksklyfta
Servera med:
risotto risotto Milanese, se recept
Gör så här
Vänd grytbitarna i mjöl och bryn dem i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Späd med tomater med spad, vin och fond. Lägg i basilika, timjan, lagerblad, rosmarin och tomatpuré och låt småkoka under lock, 1 timme.
Skala löken och bryn den i en stekpanna med smör. Skala och tärna morötter och selleri. Skala och hacka vitlöken. Lägg ner lök, morötter, selleri och vitlök i grytan och koka utan lock i 20 minuter. Rör i persilja och smaka av med salt och peppar.
Gremolata: Blanda persilja, citronskal och hackad vitlök, och strö över grytan vid servering.