Du behöver
- 1.5 kg skinka benfri rimmad
- 10 st kryddpepparkorn
- 1 st lagerblad
- persiljekvist
- 1 tsk rosmarin
- 1 st morot
Örtgriljering:
0.5 dl ströbröd
0.5 dl matolja
2 msk persilja finklippt
0.75 tsk basilika
0.75 tsk timjan
1 st vitlöksklyfta pressad
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 8-10 port:
Gör så här
1
Ta skinkan ur förpackningen men låt nätet sitta kvar. Spola skinkan i rikligt med kallt vatten.
2
Stick in termometern så att spetsen kommer mitt i skinkan. Lägg skinkan i en gryta.
3
Häll på så mycket vatten att det täcker skinkan.
4
Skala och skiva moroten. Lägg ner den i grytan tillsammans med kryddpepparkorn, lagerblad, persilja och rosmarin.
5
Låt skinkan få ett uppkok. Sänk värmen och låt den sjuda under lock tills termometern visar 70°C.
6
Ta upp skinkan och låt den svalna något. Ta bort nät och svål.
7
Rör samman alla ingredienserna till griljeringen. Bred den över skinkan.
8
Griljera mitt i ugnen ca 10–15 minuter. Skär tunna skivor och bjud skinkan varm eller kall.