Örtgriljerad påskskinka

Här får den kokta skinkan underbar smak av örter och vitlök. Till skinkan kan du bjuda en härlig sellerisallad med äpplen, paprika och mild saffranssås. Se receptet Sellerisallad med saffranssås.

Du behöver

  • 1.5 kg skinka benfri rimmad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • persiljekvist
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 st morot

Örtgriljering:

0.5 dl ströbröd
0.5 dl matolja
2 msk persilja finklippt
0.75 tsk basilika
0.75 tsk timjan
1 st vitlöksklyfta pressad

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 8-10 port:

Gör så här

1
Ta skinkan ur förpackningen men låt nätet sitta kvar. Spola skinkan i rikligt med kallt vatten.

2
Stick in termometern så att spetsen kommer mitt i skinkan. Lägg skinkan i en gryta.

3
Häll på så mycket vatten att det täcker skinkan.

4
Skala och skiva moroten. Lägg ner den i grytan tillsammans med kryddpepparkorn, lagerblad, persilja och rosmarin.

5
Låt skinkan få ett uppkok. Sänk värmen och låt den sjuda under lock tills termometern visar 70°C.

6
Ta upp skinkan och låt den svalna något. Ta bort nät och svål.

7
Rör samman alla ingredienserna till griljeringen. Bred den över skinkan.

8
Griljera mitt i ugnen ca 10–15 minuter. Skär tunna skivor och bjud skinkan varm eller kall.

Scroll to Top