Du behöver
- 1.25 kg rostbiff
- 1 l vatten
- 1 dl salt
- 1 tsk socker
- 1 st lagerblad
- 1 tsk svartpepparkorn krossade
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st örtkrydda t ex rosmarin, timjan, dragon, basilika
- 1 st persilja liten knippa
Marinerade grönsaker:
6 st färska lökar
6 st morötter
200 g sockerärter
50 g smör eller margarin
2 msk hackad persilja
1 tsk spiskummin
1 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk limesaft
0.5 tsk gourmetsalt
Florentine sås:
2 dl lättmajonnäs
3 dl lätt crème fraiche
150 g bladspenat tinad
2 msk limesaft
2 msk kalvfond koncentrerad
1 tsk farinsocker
0.5 krm muskotnöt
salt och peppar