Örtagårdsstek II

Bjud steken med grönsakspaj och vitlökssås. Fin försommarmat som passar lika bra på studentskivan.

Du behöver

  • 200 g rostbiff fransyska eller innanlår

Örtlag:

1 l vatten
0.75 dl salt
1 msk socker
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
0.5 msk svartpepparkorn krossade
basilika timjan, rosmarin
1 st persilja bunt

Ugn: 125°

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Lägg köttet i en eldfast form. Stick in en kött-termometer i den tjockaste delen av köttet. Stek köttet i nedre delen av ugnen tills termometern visar 60-65°, ca 1 1/2-2 timmar beroende på köttets tjocklek.

2
Skala löken och skär den i klyftor. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Krossa pepparkornen. Grovhacka örtkryddorna.

3
Koka upp vattnet till örtlagen och tillsätt salt, socker, lök, vitlök, pepparkorn och örter. Låt lagen kallna.

4
Lägg det kalla köttet i den kalla lagen och ställ allt kallt ca 4-5 timmar. Skär köttet i tunna skivor och bjud grönsakspaj och vitlökssås till.

Scroll to Top