Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 0.5 st lök finhackad gul
- 75 g champinjoner
- 1 st paprika
- matfett
- 2 krm curry
- 0.5 st burk krossade tomater
- 0.75 dl kokosmjölk lätt
- 1/2-1 krm sambal oelek
- salt
Servera med:
nudlar eller kokt ris
Gör så här
1
Skala räkorna. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs löken i lite matfett tillsammans med curry tills löken är mjuk.
2
Tillsätt svampen och paprikan. Låt det fräsa med några minuter. Tillsätt tomatkross och kokosmjölk. Låt det koka samman en stund. Smaka av med sambal oelek och salt.
3
Lägg ner räkorna och låt allt bli genomvarmt, men inte koka, då blir räkorna sega.
Börja alltid med den lilla mängden sambal oelek och smaka dig fram.