Orientalisk kycklinggryta

Frukt och kyckling smakar bra tillsammans.

Du behöver

  • 250 g kycklinglårfilé
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 tsk curry
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • 1.5 dl hönsbuljong
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 dl crème fraîche mini

Garnering:

mango tärnad färsk

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Bryn dem i lite matfett i en traktörpanna. Krydda med salt och peppar. Tag upp dem.

2
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med curry utan att löken får färg.

3
Lägg tillbaka kycklingköttet i traktörpannan och tillsätt buljong och mango chutney. Låt det eftersteka ca 6-8 minuter.

4
Rör ner minifraiche och låt allt bli genomvarmt. Strö över skalad och tärnad färsk mango. Bjud kokt ris till.

Scroll to Top