RECEPT FRÅN HJ

Orientalisk korvpytt med rödbetshummus

En pytt kan innehålla nästan vad som helst, det handlar egentligen bara om att använda sin fantasi för att laga en pytt på nytt vis.

Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kokt potatis
  • 400 g korv kryddig t ex merquez
  • 1 st rödlök
  • 1 st aubergine
  • 1 st squash
  • 1 st röd paprika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 krm spiskummin
  • 50 g babyspenat
  • flingsalt
  • hackad persilja
  • Hummus:

  • 1 st burk kikärter 400 g
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl rödbetor hackade, inlagda
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • flingsalt, nymald peppar
  • Servera med:

  • citronklyftor

Gör så här

1
Skär potatisen i grova bitar. Skiva korven och löken. Tärna aubergine, squash och paprika. Hacka vitlöken.
2
Stek korv, lök, aubergine, squash och paprika mjuka i en stekpanna med olja. Tillsätt potatis, vitlök, chiliflakes och spiskummin och låt fräsa ihop några minuter. Vänd ner spenat och krydda med salt. Strö över hackad persilja.
3
Hummus: Skölj kikärterna. Mixa kikärter, vitlök, rödbetor, yoghurt, salt och peppar och servera till pytten tillsammans med citronklyftor.

Recept