Ölmarinerad fläskkarré med sötpotatis

Du behöver 500 g fläskkarré 800 g sötpotatis 2 msk olja 1 tsk salt zucchini Sås 50 g fetaost 2 dl yoghurt 0.5 dl vatten...

Du behöver

  • 500 g fläskkarré
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • zucchini

Sås

50 g fetaost
2 dl yoghurt
0.5 dl vatten

Marinad

33 cl ljus öl
0.5 dl chilisås
2 msk riven ingefära
vitlöksklyftor
1 msk kinesisk soja
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Gör så här

1

Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg ner köttskivorna och vänd runt ordentligt så att alla ytor är täckta av marinaden. Låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme eller över natten i kylen.

2

Skrubba rent sötpotatisen och skär dem i stora klyftor. Fördela på en ugnsplåt och pensla med olja. Salta och rosta mitt i ugnen cirka 20 minuter i 225 grader. Mixa fetaost och yoghurt till en sås. Späd med vatten för lite mer rinnande konsistens.

3

Grilla köttet tills det är genomstekt och ytan är lätt karamelliserad. Skär zucchinin i tjocka skivor och grilla tills de är mjuka. Servera köttet med sötpotatis, zucchini och fetaostsåsen.

Scroll to Top