RECEPT FRÅN HJ

Ölmarinerad fläskkarré med sötpotatis

Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskkarré
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • zucchini
  • Sås

  • 50 g fetaost
  • 2 dl yoghurt
  • 0.5 dl vatten
  • Marinad

  • 33 cl ljus öl
  • 0.5 dl chilisås
  • 2 msk riven ingefära
  • vitlöksklyftor
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

1

Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg ner köttskivorna och vänd runt ordentligt så att alla ytor är täckta av marinaden. Låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme eller över natten i kylen.

2

Skrubba rent sötpotatisen och skär dem i stora klyftor. Fördela på en ugnsplåt och pensla med olja. Salta och rosta mitt i ugnen cirka 20 minuter i 225 grader. Mixa fetaost och yoghurt till en sås. Späd med vatten för lite mer rinnande konsistens.

3

Grilla köttet tills det är genomstekt och ytan är lätt karamelliserad. Skär zucchinin i tjocka skivor och grilla tills de är mjuka. Servera köttet med sötpotatis, zucchini och fetaostsåsen.


Recept