RECEPT FRÅN HJ

Nyårssmörgåstårta

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • halvmånar polarbröd
  • bordsmargarin
  • Fyllning 1

  • 500 g oskalade räkor
  • 150 g strimlad kallrökt lax
  • 150 g färskost
  • 2 dl Vispad grädde
  • 3 msk finhackad dill
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • lime
  • lime
  • .5 riven urvattnad gurka
  • Fyllning 2

  • ask röd rom 80 g
  • 150 g oskalade räkor
  • 200 g varmrökt lax
  • kokta finhackade ägg
  • 2 msk finhackad dill
  • 150 g färskost
  • 2 dl crème fraîche
  • Topping

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 0.5 dl finhackad dill
  • valfria finbladiga salladsblad
  • Garnera med

  • 500 g oskalade räkor
  • 300 g skivad kallrökt lax
  • citron i skivor
  • hummerstjärtar
  • hummerklor
  • skivad carambolefrukt
  • passionsfrukt
  • dillvippor

Gör så här

1

Om du använder polarkakor. Lägg samman två halvor till en runt botten på ditt serveringsfat. Smöra bottnen, fyllningen fastnar bättre. Skala samtliga räkor.

2

Skala och grovhacka räkorna. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllning 1 och bred ut halva mängden på bottnen. Smöra två nya halvor och placera över fyllningen.

3

Skala och grovhacka räkorna. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllning 2 och bred ut halva mängden på bottnen. Smöra två nya halvor och placera över fyllningen.

4

Bred ut resterande mäng av fyllning nummer 1 och täck med 2 nya smörade halvor. Bred ut resterande mängd av fyllning 2 och täck med de sista brödskivorna.

5

Vispa grädden hårt till toppkrämen och blanda med samtliga ingredienser. Bred ut krämen på toppen och runt om på tårtans kanter. Fäst salladsblad runt om på tårtans kanter.

6

Garnera som på bilden med skalade räkor, lax, rom, citron, hummerstjärtar, dill och frukt.


Recept