RECEPT FRÅN HJ

Nutellarulle

Godisgott! Chokladrulle med maräng­smörkräm smaksatt med nutella.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl kakao
  • 1 msk mjölk
  • Fyllning

  • 2 st äggvitor
  • 0.75 dl strösocker
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 150 g nutella
  • Garnering

  • nutella
  • chokladgodis
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och sikta ner i smeten. Vänd i mjölk.

2

Bred ut smeten på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 7 minuter.

3

Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och lossa pappret. Låt bottnen svalna under långpannan.

4

Fyllning: Blanda äggvitor och socker i en skål. Värm över vattenbad under lätt vispning tills sockret lösts upp, ca 55°.

5

Ta skålen från vattenbadet och vispa med elvisp tills det ­blivit en sval maräng. Tillsätt smöret i mindre bitar under vispning. Vispa sist i nutella.

6

Bred krämen över bottnen och rulla ihop.

7

Garnera med nutella och godis.


Recept