Nutellakaka på pinne

Här används vanliga grillspett av trä som klipps av till önskad längd.

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
150 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

nutella nöt- och chokladkräm

Pensling:

ägg
råsocker

Ugn: 175°

Gör så här

1
Pajdeg: Arbeta ihop mjöl, socker, smör och vatten till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.

2
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en platta som är ca 4 mm tjock. Ta ut rundlar som är ca 7 cm i diameter.

3
Fyllning: Bred på en klick nöt- och chokladkräm men spara kanterna.

4
Lägg på en pinne i mitten och pensla kanterna med uppvispat ägg. Lägg på en rundel. Tryck till kanterna med en gaffel och pensla ovansidan med ägg och sockra lätt. Grädda i ca 15 minuter.

Scroll to Top