RECEPT FRÅN HJ

Nutellakaka

Sockerkaka med nutella. Den läckra nötkrämen finns i både smet och glasyr.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1.5 dl nutella
  • Garnera med

  • nutella
  • florsocker
  • ev ätbara blommor
  • Ugn: 175

Gör så här

1

Smörj och bröa en form, 1 ½ liter. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Vänd ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk.

2

Häll en tredjedel av smeten i formen. Värm nutellan så att den blir flytande. Ringla nutella över smeten och upprepa två gånger.

3

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan vila i 10 minuter innan den stjälps upp.

4

Garnering: Ringla ­nutella över kakan. ­Sikta över florsocker. Toppa ev med ätbara blommor.


Recept