Du behöver
- 3 msk soja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk riven pepparrot
- 1 msk hoisinsås
- 1 msk ingefära färsk riven
- 2 st nudlar port kokta
- 1 msk rapsolja +1 msk + 1/2 msk
- 4 dl grönsaker minimajs, rödlök, broccoli
- 200 g laxfilé
- salt och peppar
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Blanda soja, vinäger, pepparrot, hoisinsås och ingefära i en skål.
2
Fräs de kokta nudlarna lätt knapriga i en stekpanna eller wok med 1 msk olja under omrörning. Ta upp nudlarna och lägg åt sidan. Fräs grönsakerna i 1 msk olja tills de börjar mjukna. Tillsätt nudlar och ma-rinad och rör om. Lägg över alltsammans på ett fat.
3
Skär laxen i bitar och stek den i 1/2 msk olja. Salta och peppra laxen och servera den ovanpå nudlarna.