Nudelwok

Du behöver 2 st äggnudlar nystan 1 tsk ingefära hackad färsk 1 st vitlöksklyfta 0.5 st chilipeppar röd spansk 2 msk rapsolja eller majsolja 250...

Du behöver

  • 2 st äggnudlar nystan
  • 1 tsk ingefära hackad färsk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st chilipeppar röd spansk
  • 2 msk rapsolja eller majsolja
  • 250 g fläskfilé eller kycklingfilé
  • 1 st schalottenlök
  • 50 g broccoli
  • 50 g blomkål
  • 50 g champinjoner
  • 1 st morot
  • 0.5 st grön paprika
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 tsk currypasta röd
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk thaisoja
  • 1 msk teriyakisås
  • salt och peppar

Servera med:

1 st lime
färsk koriander

Gör så här

1
Lägg nudlarna i en bunke och häll över kokande vatten så det täcker. Låt stå i 5 minuter. Häll av vattnet.

2
Skala och hacka ingefära och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs ingefära, vitlök och chili i en stekpanna med 1 msk olja.

3
Strimla köttet och tillsätt till pannan och stek 5 minuter. Ta upp ur pannan.

4
Skala och skär löken i tunna klyftor. Dela broccoli och blomkål i mindre buketter. Skär svampen i klyftor. Skala och strimla moroten. Skiva paprikorna. Fräs grönsakerna och currypastan i stekpannan med olja i 3 minuter.

5
Tillsätt kokosmjölk, fisksås, thaisoja och teriyakisås. Rör ner kött och nudlar och låt sjuda i 5 minuter, tills allt blir varmt. Smaka av med salt och peppar. Servera med delad lime och koriander.

Scroll to Top