Du behöver
- 2 st äggnudlar nystan
- 1 tsk ingefära hackad färsk
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st chilipeppar röd spansk
- 2 msk rapsolja eller majsolja
- 250 g fläskfilé eller kycklingfilé
- 1 st schalottenlök
- 50 g broccoli
- 50 g blomkål
- 50 g champinjoner
- 1 st morot
- 0.5 st grön paprika
- 0.5 st röd paprika
- 1 tsk currypasta röd
- 2 dl kokosmjölk
- 1 tsk fisksås
- 1 tsk thaisoja
- 1 msk teriyakisås
- salt och peppar
Servera med:
1 st lime
färsk koriander
Gör så här
1
Lägg nudlarna i en bunke och häll över kokande vatten så det täcker. Låt stå i 5 minuter. Häll av vattnet.
2
Skala och hacka ingefära och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs ingefära, vitlök och chili i en stekpanna med 1 msk olja.
3
Strimla köttet och tillsätt till pannan och stek 5 minuter. Ta upp ur pannan.
4
Skala och skär löken i tunna klyftor. Dela broccoli och blomkål i mindre buketter. Skär svampen i klyftor. Skala och strimla moroten. Skiva paprikorna. Fräs grönsakerna och currypastan i stekpannan med olja i 3 minuter.
5
Tillsätt kokosmjölk, fisksås, thaisoja och teriyakisås. Rör ner kött och nudlar och låt sjuda i 5 minuter, tills allt blir varmt. Smaka av med salt och peppar. Servera med delad lime och koriander.