Du behöver
- 200 g smör eller margarin
- 125 g nougat mjuk
- 2 dl strösocker
- 4 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
Topping:
100 g nougat
1 msk vispgrädde
kokoschips
Ugn: 175º
Gör så här
1
Rör smör, nougat och socker vitt och luftigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Smeten kan se skuren ut, men den går ihop i ugnen.
2
Blanda mjöl och vaniljsocker, och vänd ner i smeten. Bred ut i en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper i.
3
Grädda kakan strax under mitten i ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
4
Topping: Smält nougat och grädde över ett vattenbad. Bred över kakan och strö på kokoschips. Låt toppingen stelna och skär sedan kakan i rutor.
Gör dubbel sats så räcker det till en långpanna.