Nougatrutor

Du behöver 200 g smör eller margarin 125 g nougat mjuk 2 dl strösocker 4 st ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker Topping: 100...

Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 125 g nougat mjuk
  • 2 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

Topping:

100 g nougat
1 msk vispgrädde
kokoschips

Ugn: 175º

Gör så här

1
Rör smör, nougat och socker vitt och luftigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Smeten kan se skuren ut, men den går ihop i ugnen.

2
Blanda mjöl och vaniljsocker, och vänd ner i smeten. Bred ut i en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper i.

3
Grädda kakan strax under mitten i ugnen i 35 minuter. Låt svalna.

4
Topping: Smält nougat och grädde över ett vattenbad. Bred över kakan och strö på kokoschips. Låt toppingen stelna och skär sedan kakan i rutor.


Kommentar:
Gör dubbel sats så räcker det till en långpanna.

Scroll to Top