Nougatkakor

En saftig, mandelsmakande botten som lindas med marsipan och toppas med nougat. Kan det bli godare?

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 3.33 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 4 st bittermandelolja droppar
  • 400 g grön marsipan
  • 250 g nougat
  • 25 st hasselnötter

Ugn: 175°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker i 10 minuter med elvisp. Sikta ner mjölet växelvis med smält smör. Droppa i bittermandelolja.

2
Häll upp smeten i en form, som är 35×25 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda i 20 minuter. Låt kakan vila i 15 minuter innan den stjälps upp. Låt svalna. Ta ut rundlar 4 cm i diameter.

3
Kavla ut marsipanen och skär ut remsor som är ca 4 mm bredare än kakan är hög. Linda marsipanremsorna runt kakorna och kläm till skarvarna.

4
Smält nougaten och häll på kakan så det blir fullt ända upp jäms med marsipankanten. Garnera med en hasselnöt.

Scroll to Top