Du behöver
- 3 msk honung
- 1 msk smör eller rapsolja
- 75 g blandat rågkross sesamfrön, solrosfrön, linfrön
- 25 g solrosfrön
- 25 g pumpakärnor
- 200 g mjuk nougat
- 75 g mörk choklad
- 30 st små formar
Garnera med:
pistaschkärnor
Ugn: 150º
Gör så här
1
Smält samman honung och smör i en kastrull.
2
Ta grytan av värmen och rör i blandade frön, solrosfrön och pumpakärnor. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ca 20 minuter. Låt svalna.
3
Smält nougat och choklad i en skål över vattenbad.
4
Bryt granolan i bitar eller hacka den och blanda med chokladen.
5
Klicka smeten i små formar och garnera med hackade pistaschkärnor. Låt stelna i kyl och förvara i en burk med lock i kyl.