Nougat med granola

Du behöver 3 msk honung 1 msk smör eller rapsolja 75 g blandat rågkross sesamfrön, solrosfrön, linfrön 25 g solrosfrön 25 g pumpakärnor 200 g...

Du behöver

  • 3 msk honung
  • 1 msk smör eller rapsolja
  • 75 g blandat rågkross sesamfrön, solrosfrön, linfrön
  • 25 g solrosfrön
  • 25 g pumpakärnor
  • 200 g mjuk nougat
  • 75 g mörk choklad
  • 30 st små formar

Garnera med:

pistaschkärnor

Ugn: 150º

Gör så här

1

Smält samman honung och smör i en kastrull.

2

Ta grytan av värmen och rör i blandade frön, solrosfrön och pumpakärnor. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ca 20 minuter. Låt svalna.

3

Smält nougat och choklad i en skål över vattenbad.

4

Bryt granolan i bitar eller hacka den och blanda med chokladen.

5

Klicka smeten i små formar och garnera med hackade pistaschkärnor. Låt stelna i kyl och förvara i en burk med lock i kyl.

Scroll to Top