Nötrulltårta med citronkräm

Du behöver 100 g hasselnötter 3 st ägg 2 dl strösocker 2 msk potatismjöl 1 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver strösocker Citronkräm: 3 st äggulor...

Du behöver

  • 100 g hasselnötter
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • strösocker

Citronkräm:

3 st äggulor
0.5 dl strösocker
1.5 msk potatismjöl
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 st citron rivet skal + 3 msk saft pressad citronsaft

Garnera med.

rivet citronskal
citronmeliss

Ugn: 225°

Gör så här

1
Mal nötterna på mandelkvarn. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda nötter, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.

2
Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåts-papper i botten. Grädda mitt i ugnen, ca 7 minuter.

3
Strö socker över bottnen och stjälp upp på bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt svalna.

4
Citronkräm: Blanda äggulor, socker, potatismjöl, grädde och mjölk i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjock-nar. Låt kallna. Smaksätt med citronskal och citronsaft. Bred krämen över bottnen och rulla ihop från långsidan. Garnera med citronskal och citronmeliss.

Scroll to Top