Du behöver
- 2 st ägg
- 1.25 dl socker
- 125 g smör eller margarin
- 50 g hasselnötskärnor
- 25 g valnötskärnor
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 50 g mandelspån
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smält matfettet och låt det svalna. Hacka hasselnötterna och grovhacka valnötterna.
2
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
3
Blanda samman mjölet med bakpulver och nötter. Rör ner det omväxlande med det avsvalnade matfettet. Rör till en jämn smet.
4
Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Fördela mandelspånen över kakan.
5
Grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den har fin färg och känns torr, ca 30-35 minuter. Går att frysa.