RECEPT FRÅN HJ

Nötkaka

Kaffet ger en fin smakbrytning i glasyren.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
40 stycken

Du behöver

  • 300 g hasselnötskärnor
  • 375 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 6 st ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Glasyr:

  • 75 g smör
  • 0.5 dl kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker
  • 0.75 dl kaffe kokt bryggt
  • Garnering:

  • kokoschips
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Mal hasselnötterna, går bra i matberedare. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

2

Mal hasselnötterna, går bra i matberedare. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

3

Blanda malda nötter med mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.

4

Grädda strax under mitten i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.

5

Glasyr: Smält smöret. Blanda i kakao, vaniljsocker, florsocker och kaffe. Rör om till en slät glasyr. Bred den över kakan och strö över kokoschips. Låt glasyren stelna och skär i rutor.



Recept