Nötkaka från Holland

Kakan kan också användas till tårtbotten.

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1.25 dl socker
  • 125 g smör eller margarin
  • 50 g hasselnötskärnor
  • 25 g valnötskärnor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g mandelspån

Ugn: 200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smält matfettet och låt det svalna. Hacka hasselnötterna och grovhacka valnötterna.

2
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.

3
Blanda samman mjölet med bakpulver och nötter. Rör ner det omväxlande med det avsvalnade matfettet. Rör till en jämn smet.

4
Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Fördela mandelspånen över kakan.

5
Grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den har fin färg och känns torr, ca 30-35 minuter. Går att frysa.

Scroll to Top