Chokladmuffins med nötter och färskostfrosting

Pistasch- och valnötter samt färskostfrosting gör de här muffinsen till något alldeles extra!

24 stycken

Du behöver

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g nötter, pistasch- och valnötter
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 3 dl mjölk

Frosting

150 g rumsvarmt smör
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost

Garnera med

pistaschnötter
valnötter

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Hacka choklad och nötter grovt.

2

Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjölblandningen och blanda i olja och mjölk. Rör till en slät smet.

3

Vänd i choklad och nötter. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

4

Frosting: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt. Rör i färskosten. Spritsa eller bred på muffinsen.

5

Garnering: Toppa med pistasch- och valnötter.

Scroll to Top