24 stycken
Du behöver
- 4 ½ dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 msk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g mjölkchoklad
- 100 g nötter, pistasch- och valnötter
- 3 ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 1 ½ dl rapsolja
- 3 dl mjölk
Frosting
150 g rumsvarmt smör
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost
Garnera med
pistaschnötter
valnötter
Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Hacka choklad och nötter grovt.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjölblandningen och blanda i olja och mjölk. Rör till en slät smet.
3
Vänd i choklad och nötter. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
4
Frosting: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt. Rör i färskosten. Spritsa eller bred på muffinsen.
5
Garnering: Toppa med pistasch- och valnötter.