Du behöver
- 0.25 dl mjölk
- 40 g smör
- 175 g gräddkolor
- 5 dl riven kokos
Garnering
100 g ljus choklad, i mindre bitar
flingsalt
Gör så här
Värm mjölk, smör och kolor i en kastrull på spisen. Rör om regelbundet tills kolorna har smält och du får en len karamellsås.
Ta bort från plattan och tillsätt riven kokos. Blanda i ordentligt. Tillsätt mer kokos vid behov, du ska ha en mjuk smet som inte klibbar.
Ta 1 msk smet och rulla till en boll och platta till botten lite. Lägg den på ett bakplåtspapper. Upprepa med resten av smeten. Låt topparna svalna helt.
Smält chokladen i mikrovågsugn i ca 30 sekunder åt gången, rör om emellan. Doppa botten på varje kokostopp i choklad och ställ tillbaka på bakplåtspappret. Ringla resterande choklad över topparna och strö över flingsalt.
Låt kokostopparna kallna helt innan du lägger dem i en lufttät låda eller burk och förvarar svalt.