RECEPT FRÅN HJ

No bake-kokos­toppar med salt ­karamell och ­choklad

Glutenfria kokostoppar med smält gräddkola doppad i choklad. Gör dubbel sats på en gång!

Av . Foto: Thomas Hjertén

Okänd
24 stycken

Du behöver

  • 0.25 dl mjölk
  • 40 g smör
  • 175 g gräddkolor
  • 5 dl riven kokos
  • Garnering

  • 100 g ljus choklad, i mindre bitar
  • flingsalt

Gör så här

1

Värm mjölk, smör och kolor i en kastrull på spisen. Rör om regelbundet tills kolorna har smält och du får en len karamellsås.

2

Ta bort från plattan och tillsätt riven kokos. Blanda i ordentligt. Tillsätt mer kokos vid behov, du ska ha en mjuk smet som inte klibbar.

3

Ta 1 msk smet och rulla till en boll och platta till botten lite. Lägg den på ett bakplåtspapper. Upprepa med resten av smeten. Låt topparna svalna helt.

4

Smält chokladen i mikrovågsugn i ca 30 sekunder åt gången, rör om emellan. Doppa botten på varje kokostopp i choklad och ställ tillbaka på bakplåtspappret. Ringla resterande choklad över topparna och strö över flingsalt.

5

Låt kokostopparna kallna helt innan du lägger dem i en lufttät låda eller burk och förvarar svalt.


Recept