RECEPT FRÅN HJ

No bake-kladdkaka

Foto: Ulrika Pousette

Okänd
8 bitar

Du behöver

  • 50 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 20 st digestivekex
  • Topping: färska hallon, vispad grädde och florsocker

Gör så här

1

Fodra en springform, cirka 20 cm i diameter, med bakplåtspapper.

2

Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Grovhacka den mörka chokladen och tillsätt den tillsammans med resten av ingredienserna, förutom digestivekexen. Rör om så att allt smälter samman till en jämn smet. Smeten är klar när sockerkristallerna har lösts upp. Ta bort kastrullen från värmen.

3

Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare och blanda ner smulorna i chokladsmeten.

4

Häll smeten i formen och jämna till den. Låt kladdkakan stelna i kylskåpet i minst 4 timmar, helst över natten.

5

Mosa några av hallonen och rör ner dem i grädden. Toppa kakbitarna med hallongrädde och hela hallon. Avsluta med att pudra över florsocker och servera.


Recept