Du behöver
- 250 g spättafiléer
- 0.5 tsk salt
- 1 msk pressad citronsaft
- 2 msk hackad dill
- 3 dl fiskbuljong
Sås:
250 g räkor med skal
1 dl gräddfil
1 dl lättmajonnäs
0.5 msk riven pepparrot
1 krm dragon
2 msk hackad dill
Garnering:
citronskivor dill
Ugn: 250°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Lägg ut filéerna på en skärbräda och strö över salt. Droppa över citronsaften och fördela dillen ovanpå. Rulla samman och lägg rullarna tätt med skarven nedåt i en eldfast form.
2
Häll buljongen runtom filéerna och täck formen med aluminiumfolie. Ställ formen mitt i ugnen och koka fisken vit och ogenomskinlig, ca 20 minuter. Låt fisken kallna i spadet.
3
Tina och skala räkorna. Rör samman gräddfil med lättmajonnäs, pepparrot, dragon och hackad dill.
4
Lägg upp fiskrullarna på uppläggningsfat och strö över räkor men spara några till garneringen. Bred såsen över fisken.
5
Garnera med räkor, citronskivor och dill. Bjud nykokt potatis och gröna ärter till.
Koka fisken tidigare på dagen eller dagen innan så går det snabbt och lätt att laga till middagen sedan.