Nektarinpaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör 0.5 st citron rivet skal 2 msk strösocker 1 st äggula Fyllning: 150 g mandelmassa 2...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
0.5 st citron rivet skal
2 msk strösocker
1 st äggula

Fyllning:

150 g mandelmassa
2 st stora ägg
0.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl matlagningsgrädde
2 msk persikolikör kan uteslutas
0.5 dl pistaschmandel
3 st nektariner

Garnera med:

florsocker

Servera med:

Vispad grädde

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Lägg mjöl, smör i bitar, citronskal, socker och äggula i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform som är ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen i ca 30 minuter. Nagga pajskalet. Förgrädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter.

2
Fyllning: Riv mandelmassan fint. Hacka pistaschmandeln. Vispa sam-man ägg, mjöl, vaniljsocker, grädde, persikolikör, pistaschmandel och mandelmassa till en smet. Häll smeten i formen.

3
Dela kärna ur och skär persikorna i tunna klyftor. Lägg klyftorna i mandelsmeten i ett fint mönster. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minu-ter. Garnera med siktat florsocker och servera med vispad grädde.

Scroll to Top