Nektarinkaka med hallon

Du behöver 175 g rumstempererat smör 3 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 3 st ägg 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0.5 dl mjölk 3...

Du behöver

  • 175 g rumstempererat smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 st nektariner
  • 125 g hallon
  • 3 msk mandelmjöl

Dekoration: rosenblad

Ugn: 180 º

Gör så här

1

Sätt på ugnen. Vispa smör, socker och vaniljsocker till det är ljust och krämigt.

2

Tillsätt äggen, ett åt gången, medan du vispar.

3

Sikta mjöl och bakpulver i smeten och tillsätt mjölken. Rör samman smeten. Smöra en långpanna ca 20×30 cm och häll i smeten.

4

Skölj nektarinerna och skär dem i klyftor. Tryck ner bitarna i smeten tillsammans med hallonen. Strö över mandelmjölet.

5

Grädda kakan i 40 minuter mitt i ugnen. Testa om kakan är färdig genom att sticka en baknål i den. Är det fortfarande deg kvar på stickan så behöver kakan troligen 10 minuter till i ugen. Lägg över aluminiumfolie om den redan har mycket färg.

6

Låt kakan svalna på galler innan du skär i den. Dekorera med färska rosenblad.

Scroll to Top