Du behöver
- 175 g rumstempererat smör
- 3 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 dl mjölk
- 3 st nektariner
- 125 g hallon
- 3 msk mandelmjöl
Dekoration: rosenblad
Ugn: 180 º
Gör så här
Sätt på ugnen. Vispa smör, socker och vaniljsocker till det är ljust och krämigt.
Tillsätt äggen, ett åt gången, medan du vispar.
Sikta mjöl och bakpulver i smeten och tillsätt mjölken. Rör samman smeten. Smöra en långpanna ca 20×30 cm och häll i smeten.
Skölj nektarinerna och skär dem i klyftor. Tryck ner bitarna i smeten tillsammans med hallonen. Strö över mandelmjölet.
Grädda kakan i 40 minuter mitt i ugnen. Testa om kakan är färdig genom att sticka en baknål i den. Är det fortfarande deg kvar på stickan så behöver kakan troligen 10 minuter till i ugen. Lägg över aluminiumfolie om den redan har mycket färg.
Låt kakan svalna på galler innan du skär i den. Dekorera med färska rosenblad.