Nektarinkaka

Du behöver 75 g smör 1 dl strösocker 2 st ägg 1 msk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2.5 st nektariner Fyllning: 1...

Du behöver

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2.5 st nektariner

Fyllning:

1 st ägg
0.5 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl hasselnötter hackade

Ugn: 175º

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst. Rör i äggen och tillsätt vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Blanda ihop till en smet.

2
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Dela nektarinerna i klyftor och stick ner i smeten. Grädda i 10 minuter.

3
Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa grädden och blanda i. Häll smeten över frukten i formen.

4
Strö över nötterna och grädda kakan klar, ca 30

Scroll to Top