Du behöver
- 2 st nektariner eller persikor
- 1 st citron rivet skal och pressad saft
- 125 g smör
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 dl hallon färska eller frysta
- 50 g mandelspån
Garnera med:
florsocker
ringblommor eventuellt
Servera med:
grädde lättvispad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skölj, kärna ur och klyfta nektarinerna. Tvätta citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften.
2
Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Tillsätt smält smör, mjöl, citronskal och citronsaft och rör till en jämn smet.
3
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg nektarinklyftorna i ett mönster och strö över hallon och mandelspån.
4
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kallna på galler. Garnera med siktat florsocker och kronblad från ringblommor. Servera med lättvispad grädde.