Nektarin- och hallonkaka

Du behöver 2 st nektariner eller persikor 1 st citron rivet skal och pressad saft 125 g smör 3 st ägg 3 dl strösocker 3.5...

Du behöver

  • 2 st nektariner eller persikor
  • 1 st citron rivet skal och pressad saft
  • 125 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl hallon färska eller frysta
  • 50 g mandelspån

Garnera med:

florsocker
ringblommor eventuellt

Servera med:

grädde lättvispad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skölj, kärna ur och klyfta nektarinerna. Tvätta citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften.

2
Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Tillsätt smält smör, mjöl, citronskal och citronsaft och rör till en jämn smet.

3
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg nektarinklyftorna i ett mönster och strö över hallon och mandelspån.

4
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kallna på galler. Garnera med siktat florsocker och kronblad från ringblommor. Servera med lättvispad grädde.

Scroll to Top