6 portioner
Du behöver
- 2 romansalladshuvud
- 500 g oskalade räkor
- ½ dl valnötter, grovhackade
- 1 dl hyvlad parmesanost
Valnötsdressing
1 dl majonnäs
1 dl valnötter
2 tsk fransk senap
Saft av ½ citron
2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Krutonger
3 skivor surdegsbröd
2 skalade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
flingsalt
Ugn: 175°
Gör så här
1
Valnötsdressing: Mixa alla ingredienser till en slät sås.
2
Krutonger: Riv brödet i bitar. Finhacka vitlöken. Blanda bröd, vitlök, olja och flingsalt i en eldfast form.
3
Rosta strax under ugnens mitt i 20 minuter eller tills brödet fått fin färg. Rör om ett par gånger under tiden.
4
Riv salladen i bitar. Blanda med dressingen och fördela på ett stort fat.
5
Skala räkorna. Lägg dem och krutongerna på salladsbladen.
6
Toppa med valnötter och parmesan.