Du behöver
- 900 g kyckling lårfilé av
- 3 msk smör
- salt svartpeppar
- vatten ca 1 1/2 dl
- 2 msk kycklingfond konc
- 3 st rödlökar i klyftor
- 2 st fänkål i klyftor
- 1 st röd paprika skivad
- 1 st paprika skivad
- 1 st röd spansk peppar urkärnad och finhackad
- 0.5 dl vermouth vit
- 2 tsk rosmarin klippt
- 2 msk maizena ljus redning
Servera med:
ris eller potatis
sallad
Det här behövs till 6-8 port:
Gör så här
1
Torka av lårfiléerna och dela dem i 3–4 bitar. Bryn dem runt om i en stekpanna med smör och lägg över i en traktörpanna. Salta och peppra.
2
Skölj ur stekpannan med vatten och häll skyn i traktörpannan. Tillsätt kycklingfond och koka upp.
3
Lägg i rödlök, fänkål, paprika, spansk peppar, vermouth och rosmarin. Låt grytan sjuda, ca 20 minuter.
4
Red av grytan med ljus redning och låt den koka upp. Smaka av och servera grytan med kokt ris eller potatis och sallad.