Mustig kycklinggryta

Du behöver 900 g kyckling lårfilé av 3 msk smör salt svartpeppar vatten ca 1 1/2 dl 2 msk kycklingfond konc 3 st rödlökar i...

Du behöver

  • 900 g kyckling lårfilé av
  • 3 msk smör
  • salt svartpeppar
  • vatten ca 1 1/2 dl
  • 2 msk kycklingfond konc
  • 3 st rödlökar i klyftor
  • 2 st fänkål i klyftor
  • 1 st röd paprika skivad
  • 1 st paprika skivad
  • 1 st röd spansk peppar urkärnad och finhackad
  • 0.5 dl vermouth vit
  • 2 tsk rosmarin klippt
  • 2 msk maizena ljus redning

Servera med:

ris eller potatis
sallad

Det här behövs till 6-8 port:

Gör så här

1
Torka av lårfiléerna och dela dem i 3–4 bitar. Bryn dem runt om i en stekpanna med smör och lägg över i en traktörpanna. Salta och peppra.

2
Skölj ur stekpannan med vatten och häll skyn i traktörpannan. Tillsätt kycklingfond och koka upp.

3
Lägg i rödlök, fänkål, paprika, spansk peppar, vermouth och rosmarin. Låt grytan sjuda, ca 20 minuter.

4
Red av grytan med ljus redning och låt den koka upp. Smaka av och servera grytan med kokt ris eller potatis och sallad.

Scroll to Top