4 portioner
Du behöver
- 1 ½ kg högrev
- 3 morötter
- 2 gula lökar
- 3 msk smör
- 1 ½ msk olivolja
- 3 msk kalvfond
- 3 lagerblad
- 12 kryddpepparkorn
- 3 kryddnejlikor
- 3 msk vetemjöl
- ca 1 liter vatten
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Topping
1 palsternacka
2 morötter
150 g steklök
2 msk smör
Garnera med
hackad persilja
Servera med
potatismos
Gör så här
Putsa köttet och skär det i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och dela morötterna i bitar. Skala och klyfta löken i stora klyftor.
Hetta upp smör och olja i en stor stekgryta. Bryn köttet i omgångar.
Tillsätt morötter, lök, fond, lagerblad, kryddpeppar och kryddnejlikor. Låt fräsa samman i några minuter.
Strö över mjöl och blanda om noga. Häll på vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt salt och peppar. Koka upp och rör om så att det inte fastnar i bottnen. Skumma av. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 ½ timme.
Skala och skiva palsternackan och morötterna. Skala steklökarna.
Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek palsternacka, morötter och steklök på svag värme tills de är mjuka.
Toppa grytan med palsternacka, morötter och steklök. Strö över persilja. Servera med potatismos.