Du behöver
- nötkött t ex bog eller ytterlår
- 0.5 st lök hackad
- 1 msk matfett
- 0.5 msk paprikapulver mild ungersk
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk kummin
- 0.5 krm chilipeppar mald
- 6 dl vatten
- 500 g potatis
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skär köttet i ca 1 1/2 cm stora tärningar. Fräs löken i matfett i en gryta och strö över paprikapulvret.
2
Bryn köttet i omgångar i en stekpanna. Lägg över det i grytan. Salta och krydda med kummin och chilipeppar. Tillsätt cirka hälften av vattnet. Låt grytan koka sakta under lock tills köttet känns nästan färdigt, ca 45 minuter.
3
Skala potatisen, skär den i klyftor och blanda ner dem i grytan. Häll i resten av vattnet och koka grytan tills potatisen känns mjuk. Späd med mer vatten om det behövs och smaka av med mer kryddor.
4
Servera med brytbröd.