Mustig gulashsoppa

Gott mitt i veckan!

Du behöver

  • nötkött t ex bog eller ytterlår
  • 0.5 st lök hackad
  • 1 msk matfett
  • 0.5 msk paprikapulver mild ungersk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk kummin
  • 0.5 krm chilipeppar mald
  • 6 dl vatten
  • 500 g potatis

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär köttet i ca 1 1/2 cm stora tärningar. Fräs löken i matfett i en gryta och strö över paprikapulvret.

2
Bryn köttet i omgångar i en stekpanna. Lägg över det i grytan. Salta och krydda med kummin och chilipeppar. Tillsätt cirka hälften av vattnet. Låt grytan koka sakta under lock tills köttet känns nästan färdigt, ca 45 minuter.

3
Skala potatisen, skär den i klyftor och blanda ner dem i grytan. Häll i resten av vattnet och koka grytan tills potatisen känns mjuk. Späd med mer vatten om det behövs och smaka av med mer kryddor.

4
Servera med brytbröd.

Scroll to Top