RECEPT FRÅN HJ

Musslor med bacon och rotfrukter

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 100 g finhackad lök
  • 100 g finhackad morot
  • 100 g finhackad blekselleri
  • 120 g bacon
  • vitlöksklyfta
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • kvistar färsk timjan
  • 2 dl öl
  • 3 dl vispgrädde
  • Till servering

  • bröd

Gör så här

1

Tvätta musslorna och ta bort skägget om det finns kvar. Kasta öppna musslor.

2

Fräs lökblandningen med bacon och vitlök i olja i en stor kastrull. Krydda med salt och cayennepeppar. Lägg ner musslor och timjankvistar och rör om.

3

Häll i öl och grädde och låt koka under lock tills musslorna öppnat sig, cirka 5 minuter. Servera med ett gott bröd eller pommes.


Recept