Du behöver
- 1 kg färska blåmusslor 1 nät
- 2 msk matolja t ex rapsolja
- 3 st salladslökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 1 burk kokosmjölk ca 4 dl
- 2 dl vatten
- 1 st lime pressad saft
Servera med:
2 st lime
1 kruka koriander
baguette
Gör så här
Skölj och skrubba blåmusslorna. Kasta de som är öppna eller trasiga. Hacka lök, vitlök och chili fint.
Ringla olja i en stor gryta och fräs löken, vitlöken och chili i någon minut tills de börjar mjukna. Tillsätt kokosmjölk, vatten och limesaft. Tillsätt därefter musslorna och lägg på ett lock. Sjud i ca 10 minuter.
Under tiden: Dela limen och hacka koriandern. Rosta eller stek brödskivorna lätt.
När musslorna sjudit färdigt: Kasta de musslor som inte har öppnat sig. Servera genast med bröd, limehalvor och grovt hackad koriander.
Tips! Tillsätt en matsked fisksås i buljongen för en extra touch av Asien.