Muffins med choklad och persika

Du behöver 100 g smält smör eller margarin 3 st ägg 2 dl socker 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 2.5 dl vetemjöl 50 g...

Du behöver

  • 100 g smält smör eller margarin
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 50 g choklad hackad mörk
  • 2 st persikor

Garnera med:

Vispad grädde
choklad hyvlad mörk
persika klyftor
citronmeliss

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

2
Blanda bakpulver, vaniljsocker, mjöl och choklad och vänd ner i smeten.

3
Tillsätt smöret och blanda till en jämn smet. Fördela i muffinsformar som står i en muffinsplåt.

4
Dela persikorna i klyftor och stick ner i smeten. Grädda i 15–20 minuter.

5
Garnera muffinsen med en klick grädde, hyvlad mörk choklad, persikoklyfta och citronmeliss.

Scroll to Top