RECEPT FRÅN HJ

Mozzarellapasta med aubergine

Foto: Pelle Bergström, Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g auberginer
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar nymalen
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g körsbärstomat
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • mozzarella
  • 1.5 dl kokvatten från pastan
  • 1 tsk salt
  • 400 g rigatoni

Gör så här

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Skala och tärna auberginen i stora bitar. Plocka basilikabladen och finstrimla stjälkarna.

2

Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och stek auberginen tills den har fått fin färg, ca 5 min. Salta och peppra.

3

Tillsätt vitlök och ­tomatpuré, stek ­ytterligare någon minut. Häll i tomaterna, basilikastjälkarna, ­vinäger och honung, låt småputtra ca 4 min. Riv den ena mozzarellaosten i bitar och låt smälta ner i såsen under omrörning.

4

Koka pastan någon minut kortare än vad som angivits på ­förpackningen. Ta ½ dl av kokvattnet och blanda ner i ­tomatsåsen.

5

Häll av pastan och vänd ner i såsen. Toppa med den andra mozzarellaosten i bitar och basilikabladen.


Recept