RECEPT FRÅN HJ

Moussakagratäng

Foto: Pelle Bergström, Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 1 st hackad gul lök
  • 1 st finriven vitlöksklyfta
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 st grovriven aubergine
  • 300 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 600 g tunt skivad potatis
  • 150 g riven ost
  • Ugn: 200º

Gör så här

1

Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök med tomatpuré. Tillsätt aubergine och färs, stek tills färsen är genomstekt.

2

Tillsätt salt, socker, kryddor, vatten, buljongtärning och krossade tomater. Låt puttra ihop några minuter.

3

Varva köttfärssåsen med tunt skurna potatisskivor i en ugnsform. Avsluta med köttfärssås och strö över riven ost.Grädda mitt i ugnen ca 35 min, tills potatisen är mjuk.


Recept