Mosöverbakad chili con carne

Du behöver 1 kg potatis 25 g smör 2 dl mjölk 1 tsk salt Chili con carne: 2 tsk olja 500 g köttfärs hackad gul...

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt

Chili con carne:

2 tsk olja
500 g köttfärs
hackad gul lök
pressade vitlöksklyftor
tärnad röd paprika
hackad röd chilifrukt
1 msk spiskummin
800 g krossade tomater
1 dl chilisås
800 g valfria bönor
1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

1

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Mosa med potatiskross och vispa ner smör, mjölk och smaka av med salt.

2

Hetta upp en stekpanna med olja i. Stek köttfärs, lök och vitlök. Tillsätt paprika, chili, spiskummin, krossade tomater och chilisås. Låt koka ihop i 10 minuter och häll sedan ner sköljda bönor och vinäger.

3

Häll chilin i en ugnsform och toppa med potatismoset. Grädda i ugnen i 225 grader tills moset fått gyllene färg.

Scroll to Top