RECEPT FRÅN HJ

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • kycklingfiléer
  • 5 dl hönsbuljong
  • gul lök
  • 20 g ingefära
  • röd chili
  • vitlöksklyfta
  • citrongräs
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • buljongtärning
  • 500 g morötter
  • 1 tsk salt
  • Servera med

  • pumpafrön
  • koriander

Gör så här

1

Koka kycklingfiléerna under lock i en kastrull med hönsbuljong tills köttet lätt går att sära med en gaffel, cirka 40 minuter.

2

Mixa lök, ingefära, chili, vitlök och citrongräs till en kryddpasta. Fräs kryddpastan i olja i en kastrull under omrörning någon minut. Häll i vatten och kokosmjölk och smula i en buljongtärning. Tillsätt morötterna och låt sjuda cirka 30 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt.

3

Toppa soppan med kyckling, torrostade pumpakärnor och eventuellt koriander.


Recept