RECEPT FRÅN HJ

Morotsrulltårta

Den saftiga morotsrullen är fylld med sötsyrlig apelsinkräm.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 dl finrivna morötter
  • Fyllning

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g färskost
  • rivet skal av 1 apelsin
  • Garnering

  • apelsinskivor
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, kanel, bikarbonat och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.

2

Blanda försiktigt ner olja och rivna morötter. Bred ut smeten på ett bakplåtsspapper och grädda mitt i ugnen i 7 minuter.

3

Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och lossa pappret. Låt bottnen svalna under långpannan.

4

Fyllning: Vispa smör och florsocker fluffigt. Vispa i vaniljsocker, färskost och apelsinskal.

5

Bred krämen över bottnen och rulla ihop.

6

Garnering: Garnera med apelsinskivor.


Recept