Du behöver
- ägg
- 3.33 dl strösocker
- 100 g smör
- 1 dl smakneutral matolja
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk kanel
- 2 tsk bakpulver
- 300 g rivna morötter
- Glasyr
- 200 g färskost
- 200 g smör
- 2 dl florsocker
Garnering
kakao
Gör så här
1
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och vänd ner tillsammans med olja. Blanda i mjöl, kanel och bakpulver och vänd sist i rivna morötter.
2
Häll smeten i en smord rund eller hjärtformad form, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
3
Vispa ihop smör och florsocker till en luftig kräm. Tillsätt färskost och vispa samman till en jämn kräm men inte för länge.
4
Bred ett tjockt lager kräm på kakan och garnera med kakao, hallon, blåbär och limeskal.