Morotskaka till fest

En morotskaka är aldrig fel och denna är inget undantag. Unna dig en stor bit toppad med härlig kräm!

Du behöver

  • ägg
  • 3.33 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 dl smakneutral matolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 300 g rivna morötter
  • Glasyr
  • 200 g färskost
  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker

Garnering

kakao

Gör så här

1

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och vänd ner tillsammans med olja. Blanda i mjöl, kanel och bakpulver och vänd sist i rivna morötter.

2

Häll smeten i en smord rund eller hjärtformad form, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

3

Vispa ihop smör och florsocker till en luftig kräm. Tillsätt färskost och vispa samman till en jämn kräm men inte för länge.

4

Bred ett tjockt lager kräm på kakan och garnera med kakao, hallon, blåbär och limeskal.

Scroll to Top