Morotskaka med valnötter, aprikoser och limeglasyr

Du behöver 2 st ägg 2 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 1 tsk kanel 1 tsk vaniljsocker 1 dl...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl valnötskärnor krossade
  • 6 st burk konserverade aprikoser halvor
  • 0.5 dl olja gärna avokadoolja
  • 3 dl morötter rivna

Limelasyr:

100 g smör
200 g philadelphiaost
1 3/4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st lime rivet skal

Garnera med:

limeskal
syrenblommor ev

Ugn: 175°

ca 20 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, valnötter och aprikoshalvorna skurna i bitar i en bunke. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt olja och morötter och blanda till en jämn smet.

2
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna som är ca 25 x 30 cm. Bred ut smeten och grädda kakan i ca 30 minuter. Låt svalna på gal-ler.

3
Limeglasyr: Blanda rumstempererat smör, philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och limeskal till en jämn glasyr. Bred glasyren över kakan när den kallnat. Garnera med strimlat limeskal. Skär kakan i bitar.

Scroll to Top