Du behöver
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl valnötskärnor krossade
- 6 st burk konserverade aprikoser halvor
- 0.5 dl olja gärna avokadoolja
- 3 dl morötter rivna
Limelasyr:
100 g smör
200 g philadelphiaost
1 3/4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st lime rivet skal
Garnera med:
limeskal
syrenblommor ev
Ugn: 175°
ca 20 bitar
Gör så här
1
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, valnötter och aprikoshalvorna skurna i bitar i en bunke. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt olja och morötter och blanda till en jämn smet.
2
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna som är ca 25 x 30 cm. Bred ut smeten och grädda kakan i ca 30 minuter. Låt svalna på gal-ler.
3
Limeglasyr: Blanda rumstempererat smör, philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och limeskal till en jämn glasyr. Bred glasyren över kakan när den kallnat. Garnera med strimlat limeskal. Skär kakan i bitar.