Morotskaka med apelsin

Du behöver 3 st morötter medelstora 2 st apelsiner rivet skal 2 st ägg 2 dl råsocker 1 dl rapsolja eller majsolja 1 tsk bakpulver...

Du behöver

  • 3 st morötter medelstora
  • 2 st apelsiner rivet skal
  • 2 st ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl rapsolja eller majsolja
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 2 dl mjölmix vi har använt Semper White Mix
  • 1 dl mandelmjöl vi har använt Sellton mandelmjöl
  • smör till formen
  • ströbröd till formen

Topping:

300 g philadelphiaost
2.5 tsk florsocker

Garnera med:

2 st apelsiner
mynta eller citronmeliss

Ugn: 175º

Gör så här

1
Riv morötterna fint. Riv apelsinskalet fint, endast det yttre orange lagret. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner morötter, apelsinskal och olja i äggsmeten. Blanda bakpulver, bikarbonat, glutenfri mjölmix och mandelmjöl i en skål och rör ner i äggsmeten, och blanda till en jämn smet.

2
Smörj en rund bakform som rymmer ca 2 l med smör och bröa med glutenfritt ströbröd. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40–50 minuter. Kakan ska vara saftig men inte kladdig. Bakar du i miniformar är gräddningstiden ca 35 minuter. Låt svalna.

3
Topping: Blanda philadelphiaost med lite florsocker i taget. Smaka dig fram tills blandningen är lagom söt.

4
Skala apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Dela klyftorna på hälften till den stora kakan och i mindre bitar till de små kakorna. Toppa gärna med mynta eller citronmeliss.

Scroll to Top