RECEPT FRÅN HJ

Morotskaka i muffinsformar

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Okänd
15 stycken

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl finrivna morötter
  • 1.5 dl neutral olja
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • Frosting

  • 200 g naturell färskost
  • 50 g smör
  • 2 dl florsocker
  • citron
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ugn: 175º

Gör så här

1

Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner morötter och olja.

2

Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

3

Fördela i 15 muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Använd en provsticka för att se om muffinsarna är klara.

4

Frosting: Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Spritsa eller klicka den på muffinsarna när de kallnat.


Recept