Du behöver
- 3 st ägg
- 3.5 dl fullkornsvetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 0.75 dl rörsocker strö
- 4 msk flytande fett
- 1 dl lättfil
- 400 g morötter rivna
- 1 tsk rivet citronskal
Ugn: 200º
Ca 12 rutor
Gör så här
1
Dela äggen i gulor och vitor. Mät upp mjölsorterna och tillsätt bakpulvret.
2
Vispa gulorna med sockret och rör i fettet. Tillsätt fil, morot och citronskal.
3
Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ned i smeten tillsammans med mjölet så att allt blandar sig.
4
Skrapa ned smeten i en bakpappersklädd långpanna (20×30 cm) och bred ut i ett jämnt lager. Grädda i ca 35 minuter.
5
Låt kakan stå i 30 minuter innan den skärs upp i rutor. Kakan kan frysas.