Morotskaka i långpanna

Du behöver 3 st ägg 3.5 dl fullkornsvetemjöl 1 dl potatismjöl 1.5 tsk bakpulver 0.75 dl rörsocker strö 4 msk flytande fett 1 dl lättfil...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3.5 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.75 dl rörsocker strö
  • 4 msk flytande fett
  • 1 dl lättfil
  • 400 g morötter rivna
  • 1 tsk rivet citronskal

Ugn: 200º

Ca 12 rutor

Gör så här

1
Dela äggen i gulor och vitor. Mät upp mjölsorterna och tillsätt bakpulvret.

2
Vispa gulorna med sockret och rör i fettet. Tillsätt fil, morot och citronskal.

3
Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ned i smeten tillsammans med mjölet så att allt blandar sig.

4
Skrapa ned smeten i en bakpappersklädd långpanna (20×30 cm) och bred ut i ett jämnt lager. Grädda i ca 35 minuter.

5
Låt kakan stå i 30 minuter innan den skärs upp i rutor. Kakan kan frysas.

Scroll to Top