RECEPT FRÅN HJ

Zucchinifritters med fetaost och dill

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 800 g zucchini
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 75 g fetaost
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olivolja
  • Garnering: dill och lite smulad fetaost

    Serveras med: flerfärgad tomatsallad med lök och basilika, myntayoghurt

Gör så här

1

Riv zucchinin grovt och krama ur så mycket vätska som det går.

2

Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner äggen i blandningen.

3

Smula ner fetaost (tag undan lite till garnering) och rör ner zucchini, dill, salt och peppar.

4

Hetta upp en panna med olivolja och stek eller klicka ner ca ½ dl smet åt gången, forma till plättar. Stek plättarna på medelvärme i omgångar, de ska få en gyllene och fin färg. De kommer först att flyta ut något men stannar snabbt.

5

Garnera med grovhackad dill samt lite fetaost och servera med myntayoghurt och tomatsallad.


Recept