Du behöver
- 800 g zucchini
- 2 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 3 st ägg
- 75 g fetaost
- 0.5 dl finhackad dill
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- olivolja
Garnering: dill och lite smulad fetaost
Serveras med: flerfärgad tomatsallad med lök och basilika, myntayoghurt
Gör så här
1
Riv zucchinin grovt och krama ur så mycket vätska som det går.
2
Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner äggen i blandningen.
3
Smula ner fetaost (tag undan lite till garnering) och rör ner zucchini, dill, salt och peppar.
4
Hetta upp en panna med olivolja och stek eller klicka ner ca ½ dl smet åt gången, forma till plättar. Stek plättarna på medelvärme i omgångar, de ska få en gyllene och fin färg. De kommer först att flyta ut något men stannar snabbt.
5
Garnera med grovhackad dill samt lite fetaost och servera med myntayoghurt och tomatsallad.