Morots- och linssoppa

Du behöver 2 st schalottenlökar 2 tsk färsk ingefära 1 st vitlöksklyfta 4 st morötter 2 msk rapsolja 500 g passerade tomater 7 dl vatten...

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g passerade tomater
  • 7 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärning eller hönsbuljongtärning
  • 2 dl linser röda
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 st apelsin pressad saft
  • salt svartpeppar

Servera med:

bröd
turkisk yoghurt

Garnera med:

persilja

Gör så här

1
Skala och hacka lök, ingefära och vitlök. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Fräs grönsakerna i en gryta med olja, ca 3 minuter.

2
Tillsätt tomat, vatten, buljongtärningar, linser, tomatpuré och sambal oelek. Rör om och koka upp. Låt soppan koka under lock, ca 15 minuter.

3
Smaka av med apelsinsaft, salt och peppar. Servera soppan med bröd och en klick yoghurt. Garnera med persilja.

Scroll to Top